Piątek, 19 kwietnia 2024 r.

Autor: Jerzy Ziemski   Data: 2014-10-04
Spotkanie Zespołu d/s pracowników CUK
24 września 2014 r. w Warszawie odbyło się spotkanie Zespołu d/s pracowników CUK. Osobą koordynującą prace zespołu był wiceprzewodniczący KM NSZZ "Solidarność" Pracowników Poczty, kolega Janusz Szabowski.
Zespół pracował w składzie: Artur Bugaj, Rafał Czereda, Krzysztof Gruszczyński, Mariusz Jagielicz, Marek Kominek, Robert Kujawski, Janusz Wiszniewski, Jerzy Ziemski.
W pierwszej części spotkania uczestniczył, przewodniczący KM NSZZ Solidarność Pracowników Poczty, Bogumił Nowicki. Przewodniczacy przedstawił informację o planowanych, strategicznych zmianach w obszarze CUK, wskazał problemy związane z pracami zespołu negocjacyjnego powołanego do prac nad UZPP i omówił przygotowania do planowanej manifestacji w Warszawie w dniu 18.10.2014 r.
Następnie członkowie zespołu omówili sprawy wniesione i inne, sygnalizowane na spotkaniach z pracownikami przez dyrekcję CUK:
- likwidacja stanowisk dowódców zmiany,
- łączenie sekcji ochrony i likwidacja stanowisk szefów ochrony,
- łączenie stanowisk szefa ochrony i kierownika KZZ ,
- zmiana umów o pracę na umowy zlecenia,
- wysyłanie pracowników CUK w Krakowie na dodatkowe badania lekarskie,
- prace zespołu nad projektem związanym z powstaniem pionu Ochrony i Logistyki Gotówki,
- plan zmiany Regulaminu organizacyjnego CUK,
- przerzucanie kosztów na eksploatację i faktyczny rozrost administracji w centrali i w regionach CUK,
Realizując porządek spotkania dokonano wyboru przewodniczącego i sekretarza zespołu. Na przewodniczącego wybrano Mariusza Jagielicza natomiast na sekretarza zespołu wybrano Jerzego Ziemskiego.