Czwartek, 25 kwietnia 2024 r.

Autor: Jerzy Ziemski   Data: 2016-11-11
Uzgodnienia w sprawie czasu pracy w PPPO
Informacja ze spotkania z przedstawicielami pracodawcy Poczty Polskiej S.A. w sprawie czasu pracy w Pionie Poczta Polska Ochrona.

W dniu 27.10.2016 r. w Warszawie odbyło się spotkanie przedstawicieli zakładowych związków zawodowych z Dyrektorem ds. Relacji Społecznych Panem Jerzym Skibniewskim i zastępcą Dyrektora Zarządzającego PPPO Panem Piotrem Słomką, dotyczące podpisania aneksu do uzgodnień w sprawie systemów czasu pracy oraz godzin pracy pracowników PPPO. W projekcie nowego aneksu do uzgodnień z dnia 31 marca 2014 r. strona pracodawcy ujęła zapisy dotyczące stanowisk pracy nie przystające do stanowisk pracy określonych w ZUZP i Regulaminie Premiowania: Back Office Funkcjonalny i Back Office Operacyjny. Z uwagi na brak woli dostosowania nazewnictwa do wynikających z obowiązujących w/w dokumentów, kilka organizacji związkowych odmówiło podpisania przedłożonego dokumentu. Informuję koleżanki i kolegów, że posiadając odpowiednie pełnomocnictwo do prowadzenia rozmów i podpisania stosownych uzgodnień w sprawie czasu pracy oraz systemów czasu pracy stosowanych dla pracowników Pionu Poczta Polska Ochrona, udzielone przez Prezydium Komisji Międzyzakładowej NSZZ Solidarność Pracowników Poczty Polskiej, aneksu do przedmiotowych uzgodnień również nie podpisałem.

Jerzy Ziemski
Członek Komisji Międzyzakładowej