Czwartek, 2 maja 2024 r.

Autor: Witold Paluszak   Data: 2014-03-16
W Poznaniu wybrano nowe władze związku
W dniach 14-15 marca 2014 r. odbyły się wybory do nowych władz Organizacji Podzakładowej NSZZ "Solidarność" Pracowników Poczty w Poznaniu. Na zebranie wyborcze przyjął zaproszenie kolega Sławomir Steltmann przewodniczący OP NSZZ "Solidarność" w Gorzowie Wlkp. a wybory z ramienia Regionalnej Komisji Wyborczej nadzorował kolega Patryk Trząsalski. Z grona 29 delegatów obecnych na zebraniu wybrano przewodniczącego, dwunastoosobową komisję podzakładową, komisję rewizyjną oraz delegatów na WZD Zarządu Regionu I WZD Organizacji Międzyzakładowej.
Podczas zebrania na podstawie przekazanego sprawozdania dokonano podsumowania mijającej kadencji a po dokonaniu wyboru nowych władz podjęto szereg uchwał które mają wskazywać kierunki działania na najbliższe cztery lata. Delegaci w sposób krytyczny ocenili działania Zarządu POCZTY POLSKIEJ w kontekście szeroko pojętego "zarządzania", polityki personalnej oraz dewaluowania znaczenia i bezmyślnego niszczenia wysiłku całych pokoleń pocztowców.

Po zakończeniu zebrania delegatów odbyło się inauguracyjne posiedzenia nowo wybranej Komisji Podzakładowej oraz Komisji Rewizyjnej.

KOMISJA PODZAKŁADOWA NSZZ SOLIDARNOŚĆ W POZNANIU

Członkowie prezydium: