Sobota, 27 kwietnia 2024 r.

Autor: Witold Paluszak   Data: 2015-06-29
Spotkanie w sprawie Regonów Sieci
W dniu 25 czerwca 2015 roku w siedzibie Zarządu Poczty Polskiej SA w Warszawie odbyło się kolejne już spotkanie dotyczące funkcjonowania Regionów Sieci.
Zarząd ustami Prezesa Wojtasa, ale i również innych przedstawicieli w osobach pań i panów dyrektorów rozpoczął spotkanie od swoistej wyliczanki rewelacyjnych osiągnięć marketingowo biznesowych ostatnich kilkunastu tygodni, które to przyczyniają się w sposób istotny do generowania przychodów.
Wspomniano tutaj o wzroście wolumenu przesyłek KEP, rozwoju usług BP, ubezpieczeniowych, nowym kontrakcie na odczytywanie liczników gazowych, dużej dynamice składania wniosków-deklaracji przystąpienia do PTUnŻ, sukcesach w obrocie towarami handlowymi ze szczególnym uwzględnieniem słodyczy.
No i właśnie na tym "słodycz" wynikająca ze spotkania się niestety skończyła.
Zapewne zawiodę tych wszystkich czytelników, którzy liczą na to, iż relacja z przebiegu spotkania będzie jak zwykle obszerna i szczegółowa.
Protokół po podpisaniu i przekazaniu przez pracodawcę będzie dostępny w Komisjach Podzakładowych ja tylko doprecyzuję, że ze strony przedstawicieli załogi, czyli Związków Zawodowych przybyło kilkadziesiąt osób natomiast, co mnie osobiście bardzo zdziwiło do głosu zapisali się tylko przedstawiciele organizacji reprezentatywnych.
Co do zdziwień to też tylko tyle.
Natomiast wystąpiły jeszcze u mnie dwa zjawiska emocjonalne.
Pierwsze to irytacja. Irytacja, dlatego że od wielu miesięcy problemy są ignorowane, przemilczane i bagatelizowane.
Drugie to głębokie niezadowolenie. Niezadowolenie, dlatego że w nielicznych odpowiedziach udzielanych na zadawane wcześniej pytania pojawia się brak precyzyjności, niewiedza, przekłamania, wreszcie kłamstwo i oszustwo, ogólne zaklinanie rzeczywistości.
Na koniec dodam, że jak zawsze uważałem i uważam, że żaden czas nie jest czasem straconym.
Nie inaczej było i teraz. Otóż od pana Prezesa Ja i ci, którzy dotrwali do końca spotkania dowiedzieliśmy się, że ..... Cyt: "na drzewo!"
Co to stwierdzenie oznacza dowiedzieli się już obecni na spotkaniu. Pozwólcie, że ja wyjaśnię to niebawem w osobnym felietonie.

Ze strony Solidarności czynny udział w spotkaniu brali: Bogumił Nowicki, Gustaw Czarnowski, Marcin Soszyński, Wojciech Czopek, Witold Paluszak.

PS. Nasz Kolega Leszek Gawarecki został oficjalnie członkiem Rady Nadzorczej PP SA.

Pozdrawiam
Witold Paluszak